Špaldové cestoviny

Špaldová pšenica, ľudovým názvom špalda, je prastarým druhom pšenice. Vďaka vysokému obsahu živín a prospešnosti je na prvom mieste medzi zdravými surovinami.

Špaldová pšenica putovala do Európy z Juhozápadnej Ázie, približne pred 9000 rokmi. V Európe sa stala najrozšírenejším druhom obilia medzi 18. a 19. storočím.

Prečo špaldové?

Je známa svojou výživnosťou a ľahkou stráviteľnosťou.

Jemná štruktúra zŕn podporuje črevnú peristaltiku a čistí črevá.

Napomáha udržiavať krvný tlak a cholesterol v norme.

Vďaka nízkemu glykemickému indexu vhodné aj pre ľudí s cukrovkou.

V jednom
zrniečku špaldy

Obsah bielkovín v špalde je takmer dvakrát väčší (17% bielkovín) ako v obyčajnej pšenici. Je taktiež výborným zdrojom vitamínov B, vitamínu E a vitamínu A.


Vďaka vysokému obsahu bielkovýn, minerálov, vitamínov a vláknin sa špalda považuje ze jednu z najzdravšých surovín.

Pri výrobe našich špaldových cestovín dohliadame tak na kvalitu základných surovín ako aj na výsledný produkt.

Naše špaldové cestoviny:

Široké rezance

250g

Tarhoňa

250g

Vretená

250g

Veľké fliačky

250g

Naše špaldové cestoviny: